3 Kasım 2016 Perşembe

Onur Kebap Adana

Merhaba,
Kalabalık bir aile toplantısı için mekan ve lezzet olarak, Adana Onur Kebap'ı tercih ettik. İlgi, alaka servislerin sorunsuz ve lezzetli gelmesinden ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz.
Dün akşam instagram  @leman_tatli hesabımın insta snap kısmında Onur Kebap lezzetlerinin anlık fotoğraflarını paylaşmıştım.
Hemen sorular geldi.
Mekan neresi, lezzetler nasıl menüleri nasıl diye?
Bir bir yanıtlayalım.
Özellikle bu ayrıntıyı yazmak istedim, çünkü kalabalık bir grup ile gittiğiniz mekandan herkesin mutlu ayrılabilmesi genelde zordur.
İstekler, beklentiler...
Etin pişme derecesi, salatanın tuzu, ekmeğin sıcaklığı, çayın rengi, düşen çatallar, istenen ıslak mendiller ve aklıma gelmeyen birçok şey...
İşte tam da bu yüzden Adana Onur Kebap'tan mutlu ayrıldık.
Her şey istediğimiz gibi servis edildi. Mekan kalabalık olmasına rağmen, masamızdan ilgi alaka eksik olmadı.
Rezervasyon yaparak gittiğimiz için yerimiz hazırdı.
Mekanın üst katında pencere kenarında yerimizi aldık.
Mekanın adresi: Cemalpasa Mah. Cevatyurdakul Cad. yani Kasım Gülek Köprüye çıkmadan sağ kolunuzun üzeri ve yol üstünde. Vale hizmetleri var.
Gittiğimiz mekanlarda otopark ve vale hizmeti olmasına önem veriyoruz.
Çünkü dar yollar, bol araç ve sağlıklı park alanın olmaması ciddi sorun artık.
Gelelim tercihlere; Ufuk mekanı çok seviyor. Hatta şöyle yazmalıyım, Ufuk eti ve etli geleneksel yemekleri çok seviyor :))
 Bundan dolayı onun favorisi "İncik".
Ben "Hünkar Beğendi" tercih ettim. "Hünkar Beğendi" dana kuş başı et ile servis edildi. Siyah et koku yok öyleyse varım :)
Patlıcan yatağına yatırılmış Hünkar beğendiye benden tam not.
Çok lezzetliydi ve sunumu çok şıktı.
Adana Kebap nasıldır diye soranlar oldu. Ben hiç denemedim.
Deneyenler güzel diyorlar.
Başlangıcı ana yemekler öncesi mezeler ile yaptık.
Fırından taze taze sıcacık gelen incecik pide kapış kapış gitti.
Ve kapanış, Antakya künefe ile tamamlandı. Yok böyle lezzet.
Künefe denilince ilk aklıma gelen şey, peynirin sünmesidir. Sündü mü? Evet sündü.
Künefenin şekeri ve şerbeti keskin değildi. Tam kıvamında harika bir kapanış oldu.
Adana'ya gelecekler, gelmek isteyenler!!
Kebap nerede yenir diyenler :)) doyurucu ve lezzetli et yemek isteyenler için öneririm. Biz sevdik.
Yerken Leman demişti dersiniz. Şimdiden afiyet olsun.