4 Eylül 2016 Pazar

Paşalimanı Bistro & Lounge Çağrı Şef'ten Bilgiler

Merhaba, 
Dün Adana Paşalimanı Restoran'a konuk oldum. 
Öncelikle Adana Paşalimanı nerede? 
Kurtuluş mahallesi, Şinasi Efendi Caddesinde yer alıyor. Mekan çok şık. Ailecek, dostlarınızla, arkadaşlarınızla, hatta sadece kendi kendinize bile gidip keyifli saatler geçirebileceğiniz bir mekan.
Paşalimanı'nın menüsü çok zengin. Mekan, değişik sunumlar ve lezzetler bulabileceğiniz geniş bir yelpazeye sahip. Dün mekanın bir numaralı Şef'i Çağrı Bey ile tanıştım. Ve dün instagram @leman_tatli hesabımın "instasnap" bölümünde paylaşmış olduğum anlık fotoğraflar sonucu, o fotoğraflara yorumlar, sorular geldi.... 
Leman "Şef'e sorarmısın dediniz?" Sordum tabikiii :)
Gelen sorulardan;
1. Güzel bir et yemeği yaparken, eti nasıl seçmeliyiz?
2. Etin taze olup olmadığını nasıl anlamalıyız?
3. Eti pişirirken yumuşak olması için ne yapmalıyız?
Planlamış olduğum sorular ve sizinkileri birleştirerek soruların yanıtlarını Çağrı Şef'ten aldım. 
1. Güzel bir et yemeği yaparken, eti nasıl seçmeliyiz?
Yanıt: Çağrı Şef, eti güvendiğiniz noktalardan alın. Güvendiğiniz kasaplar vs.. olur.
2. Etin taze olup olmadığını nasıl anlamalıyız?
Yanıt: Hani böyle pembe olur pesbembe çok iyi bu alalım deriz. O renkte olanı değil ancak biraz hafiften morarmış olanı almamız daha sağlıklı olur.
3. Eti pişirirken yumuşak olması için ne yapmalıyız?
Yanıt: İyi ve kaliteli bir et zaten yumuşak olacaktır. Almış olduğunuz et kötü ise ne yaparsanız yapın fayda etmeyecektir.
Ve mutfağa girdik. Yok böyle mutfak. Her yer tertemiz. Mis gibi. Hijyenik. Öyle ki gelen misafirlerde aşağı bölümde bulunan lavaboya inerlerken camlı kapının ardından mutfağı görebilirler. Her şey şeffaf. En hoşuma giden nokta bu oldu. Bilirsiniz, dışarı da yemek yemek çoğu zaman hepimizin korkulu rüyası. Yemekler temiz mi? Pişen yer, çalışanlar, tabak, çatal vs. derken çekine çekine yediğimiz de olur. Bu yüzden gittiğinizde özellikle gidin bakın derim. Leman demişti dersiniz ;) Fotoğrafta görmüş olduğunuz gibi, Şef'in yanındayım ve mutfağa girmiş bulunmaktayım. Bu yüzden ayağımda galoş var ve başımda kep (bone). Aslında bu zaten her yerde böyle olmalı. Doğru olanı bu; ancak her mekan bu özeni göstermiyor, gösteremiyor.
Gelelim görselde tabakta bulunan etlere. Ben seçimlerimde dana etini tercih ediyorum. Koyun eti ağır geliyor ve kokusunu hiç ama hiç sevmiyorum. Tabağın sağ bölümünde bulunan üç et dana bonfile, sol tarafta tek olan ise dana antrikot. 
Görmüş olduğunuz etler taze ve örnek olarak renk bu şekilde olmalı.
                                                  Ve şimdi bakınız pişmiş önümüze gelen sunum haline;
 dana bonfile 
ızgara antrikot
Çok muhteşemler. 
Siyah et severler için mekanın menüsünde bulunan bir numaralı tercih. Buarada bir sonraki yazımda menü'de bulunan ve en sevilen yemeklerden, salatalardan, tatlılardan en güzellerini (hepsi güzel de) detaylı paylaşacağım. Ayrıca harika görsellerle süslü olan instragram @pasalimanibistro sayfalarını takip etmenizi öneririm. Güzel kareler ve duyurular yer alıyor.
Yazımın ve Paşalimanı'nın devamı gelecek yazılar da devam edecek. Çünkü üzerinde çok düşünülmüş ve özenilmiş mekan. Mutfakta pişirim yaparken katkı maddesi kullanmıyorlar diyebilirim, soslarından mayanozlerine, ketçaplarına, ekmeklerine, dondurmlarına hepsini (su dahil) kendileri hazırlıyorlar. 
Devamı mı? Bu konu hakkında detaylı bilgi ise bir sonraki yazımda sizlerle olacak.
Sevgiler, afiyet olsun.

İletişim Bilgileri

Adres
Kurtuluş Mah. Şinasi Efendi Cad. No:16 PK 01030 Seyhan/ADANA
Telefon: 0322 458 3 555
Instagram: @pasalimanibistro