7 Eylül 2016 Çarşamba

Ödem Atıcı Probiyotik Limonata

Merhaba Eylül ayı devam ederken, Adana hala yanıyor. Evet bir kaç gündür aman iyi sanırım kurtulduk falan derken bugün yine aşırı sıcak yüzü ile bizlere günaydın dedi güzel Adana'm:))
Durum tam böyleyken, Uzman Diyetisyen Fadime Şenses Hanım bugün sayfasında buz gibi bir limonata tarifi paylaşmış. Hemen blogta yazmak istedim. O kadar güzel tepkiler alıyorum ki... Çok ama çok çok teşekkür ederim. Fadime Hanım'a ayrı, değer veren sayfamda gezen okuyan herkese ayrı teşekkür ederim. "Leman! Fadime Hanım' a sorarmısın? Şu tarif nasıldı? Şimdi bir daha sayar mısın ödem atıcı çayın içinde ne vardı? Kabaklı yoğurtlu olan tarifte kaç kaşık zeytinyağı eklemeliyiz (sorarmısın) gibi cümleler..." güzel sorular gerek yüz yüze gerekse mesaj olarak geliyor. Bu güzel sorular ve tepkiler için öncelikle Fadime Hanım'a teşekkür etmek istiyorum. Güzel bilgilerini bizlerle paylaştı, bilgilendirdi. Ben de sayfamda paylaştım. Ayrıca bütün bu sağlıklı tarifler ve öneriler güzeller güzeli Fadime Hanım'a ait. Uygulayanları duymak, biz de yapacağız diyenleri görmek mutlu ediyor. Hep yazarım mutluluk paylaştıkça çoğalıyor. Buna eminim. Şimdi bu limonatayı deneyeceğim. Deneyen herkese de afiyet olsun. 

Malzemeler

1 adet ananasın orta kısmı

1 parça zencefil

 1 adet Doğadan büyülü bohça

1-2 adet kabuk tarçın

Yarım adet dilimlenmiş limon

1 adet NBL gold ( probiyotik )

2 tatlı kaşığı stevyalı tatlandırıcı ( isteğe bağlı )

Hazırlanışı

Ananas ve zencefil  1 lt su içerisinde 10-15 dakika ağzı kapalı şekilde kaynatılır. Sıcak halde iken içerisine kabuk tarçın , dilimlenmiş limon ve  1 adet doğadan büyülü bohça ekleyip yaklaşık demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra içerisine tatlandırıcı ve probiyotik eklenir. 24 saat içerisinde  soğuk olarak tüketilir.( Tarçın ve limon  zamanla acılaşmaya neden olacağından yarım saat sonra içinden çıkardığınızda daha güzel olacaktır . )

Ellerinize sağlık:)) 

Instagram:

@diyetisyenfadimesenses

@lematn_tatli

@beslenmedunyasi