1 Eylül 2016 Perşembe

Elmalı Kayısılı Toplar

Elmalı Kayısılı Toplar 
Merhabalar,
Bugün 1 eylül. Yeni bir ay bizlere merhaba diyor. Sonbahar geldi...
Bir hevesle beklediğimiz uğruna hayaller kurduğumuz yaz mevsimini yavaş yavaş yolcu ediyoruz. Uzman Diyetisyen Fadime Hanım'ın birbirinden güzel tariflerini paylaşmaya devam ediyorum. 
Tabakta alt bölümde gördüğünüz kayısılı elmalı topların üzeri hindistan cevizli. Lezzeti çok güzel. Tatlı ihtiyacınızı karşılamak için harika bir tarif diyebilirim.
Buyrun tarifi denemeye:))
Malzemeler:
2  adet elma
4 adet ceviz
2 yemek kaşığı ev yapımı şekersiz kayısı marmelatı ( 2 yemek kaşığı pekmez veya ev yapımı reçel olabilir ) 
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
Tarçın 
Üzeri için:
Chia tohumu veya hindistan cevizi 
Hazırlanışı
Elmaları rendeleyelim. Kayısı marmelatı ile ocakta suyunu çekene kadar pişirelim. Rondodan geçirdiğimiz cevizlerle ,tarçın ve yulaf kepeğini karıştırarak soğumaya bırakalım. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp üzerini chia tohumu veya Hindistan cevizi ile süsleyelim.
Afiyet olsun.
Instagram:
@diyetisyenfadimesenses
@leman_tatli
@beslenmedunyasi