7 Ekim 2014 Salı

Zenci Prenses Tatlısı Tarifi

Bayramın son günü ve tatlılara devam ediyoruz. Gününüz tatlı ve huzurlu geçsin. 
Fotoğrafta görmüş olduğunuz kakaolu vişneli tatlıyı Pakmaya kakao ve Pakmaya kabartma tozunu kullanarak yaptım. Geleneksel lezzetin ustası Pakmaya mutfağımı lezzetlendirdiğin için teşekkür ederim. 
Aşağıda yazmış olduğum zenci prenses tatlı tarifini henüz denemedim ; ancak öncesinde sizler ile tarifi paylaşmak istedim. Başka bir sefere zenci prenses tatlısını denemeyi istiyorum.😉 
Malzemeler:

100-150g pötibör bisküvi
1litre süt
1,5 çay bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker 
6 silme yemek kaşığı (yaklaşık 30g) Pakmaya Kakao
50g margarin
Üzeri için: İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi rendesi, fındık kırığı kullanılabilir. 
Hazırlanışı: 
Süt ile kakao, irmik ve şekeri bir tencereye koyun. Ocak üzerinde karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarini ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın. Köşeli yada yuvarlak bir cam borcama bir sıra bisküvi dizin ve kalan tatlıyı da boşaltın. Üstünü bir spatül ile düzeltin ve 3-4 saat buzdolabında soğuttuktan sonra, arzuya göre Hindistan cevizi, fındık kırığı kullanarak süsleyip, dilimleyerek servis yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun😉