15 Temmuz 2014 Salı

Keşkül Tarifi, Pratik ve Lezzetli!

Merhaba,
En yakın zamanda yaptığım Keşkül tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Geleneksel lezzetin büyük ustası bu konu da her zamanki gibi yanımdaydı. Pakmaya Keşkül denemem gayet başarılıydı. Yapılması kolay olan bu güzel sütlü tatlı aile de çok beğenildi. Keşkül severler için bu tarifin hem hafif hem de serinletici bir tercih olacağını düşünüyorum. İçinde yoğun badem lezzetini içeren Keşkül Tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Keşkül Hazırlanışı:
750 ml. (3,5 su bardağı) sütü bir tencereye dökün ve üzerine paketin tamamını boşaltın.
Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alınca, üzerlerinin göz göz olması için, yüksekten tatlı kaselerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve soğuk servis edin. En son olarak istenirse, üzerlerine 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi ekleyerek tatlıyı lezzetlendirebiliriz. Ayrıca üzerlerine ceviz ve çikolata parçaları da ekleyebiliriz.
Afiyet olsun ve herkese bol tatlı günler diliyorum :)