14 Haziran 2014 Cumartesi

Bak Bak Lezzete Pak :) Pakmaya

Merhaba, Tatlı krizlerini nasıl açıklamalı? Sanırım herkes bunu yaşıyordur. Ah! bir tatlı olsa da yesek... Tatlı da ne var? yada bugün Tatlı ne yapsam? diye düşünürken karşıma Pakmaya Sütlaç çıktı. Ben Sütlaç'ı sadece anneannem de yerim. Anneannemin özel tadına doyamadığımız Sütlaç'ı keşke bende yapabilsem, neden benim ki güzel olmuyor diye kendi kendime çok söylenmişimdir; ama Pakmaya bizi zaten düşünmüş. Geriye kalan sadece arkasında ki tarifi uygulamak. 

 Paknaya Lezzetli SÜTLAÇ tarifi:
Hazırlanışı:
Bir tencereye 750 ml. (3,5 su bardağı) süt koyduktan sonra paketin tamamını boşalttık.
Orta ateşte devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Kaynama başladığında ocağı kısıp 5 dakika daha pişirmeye devam ediyoruz. Ocaktan aldıktan sonra tencere içinde arada karıştırarak 5 dakika kadar soğutuyoruz ve içerisinde bulunan pirinçler eşit dağılacak şekilde servis kaselerine döküp soğuduktan sonra buz dolabında saklayabiliyoruz.
Üzerine isteğe göre tarçın, ceviz, fındık, antep fıstığı veya badem ile süsleyebiliriz Ben tarçın hastası olduğum için üzerini tarçın ile süsledim ;)
Bir paketten 5 servis çıktı. Gayet uygun. Ancak kaseleriniz derin ve büyük ise 4 tane dolu dolu çıkar.

Gelelim tadına: 
Çok hoşumuza gitti. Gerçekten anneannemin yaptıklarından farksızdı. Kıvamı ideal ve lezzeti yoğun. Başarılı buldum, bundan sonra anneannem ile Pakmaya sayesinde yarışabileceğim. Hem pratik hem de lezzetli.
Ayrıca paketin arkasında, bu yaptığımız Sütlaç'ı Fırın Sütlaç yapmak için ve ayrıca Vişneli Fırın Sütlaç yapmak istersek diye de ek iki tarif eklemişler. Biz çok beğendik, umarım siz de beğenirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun. 
Buarada Pakmaya'nın tatlı denemelerini tatmaya, yazmaya ve yorumlamaya devam edeceğim. Büyük bir ihtimal ile sırayı Damla Sakızlı Muhallebi alacak.
Teşekkürler Pakmaya.....